1

Förfinar vi verkligheten?

I många bloggar kan man läsa om fantastiska liv, föräldrar som har all tid i världen och har världens bästa ungar. Man har en bra vecka på jobbet, alla är friska och man hinner med allt. Livet är som en dans på rosor...men finns det på rikigt? Ärligt? Handen på hjärtat..vill ni inte bara rymma någon gång? 
Vi gjorde det i fredags! En rekomendation jag har till alla, de med eller utan barn, spelar ingen roll. Lämna hem miljön, stäng av telefonen och bara lyssna in nuet. Man kommer tillbaka med nya krafter. :)
Jag har ingen anledning att försköna verkligheten, vissa dagar är fantastiska - barnen gör som man säger och allt flyter på utan avbrott, man hinner till jobbet och framför allt man har hunnit fått i sig kaffet på morgonen. DET är en bra dag. 
Jag vill att ni skall läsa om vår verklighet. En verklighet som består av både bra och mindre bra dagar, dagar utan stress och dagar med stress. 
Med hur dagen än är eller blir så är ändå familjen viktigast! Allt annat kommer sen....
1

Karlar med sparkbyxor!

Nä det är inte någon halloween utstyrsel - det är min man som börjat cykla. Han har köpt ett par tights - typ brottardräkt med ett inbyggt skydd till röven! Ha ha...det ser inte klokt ut! Men men...huvudsaken är att det är skönt! ;)
Han är i alla fall duktig som kommer iväg och rör på sig. En annan skäms varje gång SATS drar pengar från kontot...suck...
0

Rymt från slentrianen....

Igår lämnade vi barnen, ett barn per faster blev det. Vi tog tåget in till Stockholm och promenerade till vårt hotell, ett underbart väder blev ett plus i kanten. Checkade in och sen bar det av för shopping av jacka. Hittade jackor till oss både! En didrikson till mig och en Helly Hansen till Peter. 

När man själv går inne i stan och skall njuta och stressa av så är det svårt att undvika att se hur många som faktiskt är stressade. Folk springer genom gatorna och gärna med huvudet i mobilen så att de springer i andra icke stressiga människor. Att gå sakta och titta i skyltfönster är bara att glömma....
Här gäller det att hänga med i tempot eller blir nedtrampad. Vi valde att sätta oss att äta....En hederlig plankstek med oxfilé och husets röda! Så gott! Människorna utanför fortsatte att springa förbi trots att klockan närmade sig 19....Vart skall dem? Vad har de bråttom till? 

Efter middagen gick vi till närmsta godis affär - laddade en påse och gick upp till rummet! Där låg vi och bara va...-inga mobiler men en hederlig liten platt tv. 
Nu på morgonen blev man inte väckt 06.30 av en liten kortväxt person utan 07.57 av en mycket större människa :) 

Frukostbuffen vet ju ni alla att det är de bästa med hotell vistelsen. Alltså jag åt en salig blandning av sådant som jag inte brukar till frukost: sill, äggröra, keso, salami, brieost, melon, yoghurt med linfrön, solrosfrön, supermix av torkade frukter och sen något annat fågelfrö...just det kaffe och en bulle! Mätt och belåten ligger jag här i sängen och bloggar. Skall snart traska ut i den andra världen - full av stress men vi skall försöka stänga av och bara vara vi och så får alla andra vara dem....


shopping Helly Hansen Scandic didrikson