0

Karriär eller inte....

Jag är en person som älskar mitt arbete. Punkt slut. Nu till hösten har jag valt att arbeta 80% för att Ludwig inte skall få så långa dagar, han är ju "bara" 1 år och 2 månader när han börjar. Efter jul sen vill jag jobba heltid då jag förmodligen kommer känna stress av att jobba för lite....ha ha...jag vet, andra eller rättare sagt många skulle hellre jobba lite men då tror jag också att de inte älskar sitt jobb lika mycket som mig. Enda sen jag blev arbetslagsledare för snart 3 år sen så har jobbet blivit roligare med mer utmaningar. En önskan jag hade för många år sen var att bli ambulansförare - och det just för spänningen och aldrig veta hur dagen ser ut. Lite så är det på förskolor med, även om det är väldigt tryggt och stabilt många gånger. 
Jag är glad att jag känner så här och inte tvärtom -  jag tror att det påverkar mina barn mer om jag var olycklig, suckade och stönade över mitt arbete än om jag jobbar mycket och är glad. Och nu är det ju så att jag jobbar inte mer än 40 timmar i veckan så det finns mycket tid över till barnen och mannen :-) 
 
 
 
 
1

Italien!

Måste ju dela med mig av Reggio Emilia, en stad i norra Italien där jag spenderat en vecka med föreläsningar och studiebesök på förskolor.
Trots intensiva dagar fanns det tid och ork för utforskning. Första dagen fick vi en rundvandring i staden. Därefter utforskade vi på egen hand och som tur va hade jag med mig Maria som har grymt bra lokalsinne ;-) Om jag skall sammafatta den här veckan så får det blir genom orden: Intensiv, nytänkande, forskande, rolig och förväntansfull. Som tur är för mina kollegor är jag fortfarande mammaledig.....;-) Nu hinner jag samla ihop alla tankar och köra igång till hösten istället! 
Mycket pasta blev det.....
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Loris Malaguzzi centret som vi spenderade vår mesta tid av veckan för föreläsningar men även utställningar av olika slag. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt Loris Malaguzzi Reggio Emilia Reggio children
0

Då kom tårarna

Äsch...försökte hålla mig men det brast. Pratade med mannen och redan då höll tårarna på att trängas fram. Höll mig några minuter efter men sen...buhuu...
Två dagar kvar nu!!!!
Måste ta mig samman!

Imorgon bitti är det marknad runt om på torgen. Skall försöka hitta en present till William och en ost till svägerskan. Lite andra presenter blir det nog oxå :)

Tyvärr fungerar det inte att ladda upp bilder :(