2

Mini semester

De flesta säger att Stockholm är den vackraste staden i Europa...inget jag alls tänkt på. Flera gånger har jag varit in till stan och shoppat men inte tänkt på att stan har annat att erbjuda. Detta var visserligen när man var yngre, nu är man lite klokare och upptäcker gärna annat en kläder ;)

Vi bestämde oss för att turista inne i stan, vi bokade två nätter på scandic Hasselbacken på Djurgården. Vi köpte Stockholms kortet och fick därmed massor av inträden till bl.a. Gröna Lund, Junibacken, historiska museet, Vasa museet, Skansen och Skansen akvariet! Och japp, vi hann med allt :)
Just en gratis båttur runt Djurgården fick vi också :) 

Vi började med Skansen:


Krokodiler...William klappade en orm! (Jag med! Mannen däremot var långt borta ;) )


Gröna Lund! Ludwig sov middag under nästan hela vår vistelse där...han hann åka tekopparna vilket han tyckte var jättekul! jag tyckte det snurrade på bra! 


På kvällen tog vi en promenad, nu minns jag inte ens vart vi gick men det var förbi Skansen...mot Waldemarsudde! Har aldrig varit så långt bort! Mysigt! Och tur med vädret! Det vart sen middag på hotellet där de hade sommar buffé dock inget för barnen att äta..

Nästa dag blev det lite shopping och sen for vi till historiska museet! Här fick vi prova på att baka bröd, skjuta pil, vara arkeolog m.m
Därefter blev det Vasa museet! 


Mäktigt skepp! 

Två timmar kvar till stängning så mötes vi av ett nästan tomt Junibacken! Såå skönt!!!

Sagotåget var helt klart bäst! Efter Junibacken blev det en båttur! 
Utsikten kunde vi inte klaga på! Hotellet får 9/10! Hade maten varit bättre (barnvänlig) så hade det varit toppen! Parken var perfekt för barnen att springa runt i medan vi drack morgonkaffe :) 

Har ni inget att göra! Åk till stockholm! Köp Stockholmskortet! (1675:- för två vuxna och ett barn, för två dygn) 
barn och familj Djurgården Gröna Lund Historiska museet Junibacken Scandic Hasselbacken Skansen Stockholm Vasa museet semester

Kommentarer:

1 Kajsa:

skriven

såg jätte mysigt ut .... Får bli nästa sommar kanske

2 Madde:

skriven

Ser jättemysigt ut! Vad härligt med semester nära.

Kommentera här: